Boekhouding en Administratie

Boekhouding en Administratie

Voor zakelijke klanten

Veel ZZP-ers en Eenmanszaken zien er als een berg tegenop: de Administratie. Elke keer is het weer een afweging: ga ik mijn administratie uitbesteden of ga ik het zelf doen. Wanneer u het zelf doet bespaart u geld maar bent u wel veel tijd kwijt. Besteed u het uit dan bent u meer geld kwijt maar de tijd die u bespaart kan gebruikt worden om nieuwe klanten te werven of omzet te realiseren.

Daarnaast geld dat u als ondernemer moet doen waar u goed in bent. Wanneer u van uzelf weet dat administratie niet uw sterkste punt is, kan u het misschien beter uitbesteden. Het is namelijk erg belangrijk om uw administratie goed op orde te hebben. Het geeft niet alleen een actueel overzicht van hoe uw onderneming ervoor staat, het is ook nog eens wettelijk verplicht.

Administratiekantoor Flanderijn helpt u graag bij uw boekhouding en geeft u de volgende mogelijkheden:
  1. U houdt uw boekhouding zelf bij en wij controleren uw werk, geven advies en verwerken uw aangiftes
  2. U besteedt uw boekhouding volledig aan ons uit

Zelf boekhouden

Wanneer u ervoor kiest om zelf uw boekhouding bij te houden is het fijn om te weten dat iemand u op de achtergrond bijstaat om zaken te controleren.

De administratie van een ZZP-er is in principe niet echt heel ingewikkeld. Misschien gebruikt u zelf al een boekhoudpakket en vind u het prettig om zelf de facturen in te boeken zodat u meer zicht heeft op de omzet en de kosten. Maar als u zelf de boekhouding doet zijn er altijd posten waarbij u twijfelt hoe u deze moet boeken. Hoe ga ik bijvoorbeeld om met afschrijvingen, met gemengde kosten of met een werkruimte aan huis? Of misschien bent u bang om bepaalde fiscale voordelen te missen. Om hier zeker van te zijn is het goed om uw administratie te laten controleren en de aangiftes en het maken van de jaarrekening uit handen te geven.

Wanneer u zelf nog geen boekhoudpakket heeft, zouden wij u kunnen voorzien van een gratis Excelprogramma. Dit programma is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Hierbij helpen wij u ook graag om de boekhouding efficiënt in te richten en ondersteunen wij waar nodig.

De boekhouding uitbesteden

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de administratie helemaal uit te besteden. Hierbij hebben we vaak de bekende “schoenendoos” in gedachten. Door de verregaande automatisering hoeft dit niet langer het geval te zijn. Administratiekantoor Flanderijn werkt met een modern boekhoudpakket. Middels bankkoppelingen kunnen alle bankafschriften worden ingeladen en door middel van het nemen van foto’s kunt u alle bonnetjes en facturen gelijk uploaden zodat uw boekhouder hiermee aan de slag kan. Hierdoor heeft u altijd een actueel overzicht op uw cijfers en debiteuren.

In overleg zijn andere manieren van aanleveren natuurlijk nog steeds mogelijk. Wanneer het op een voorgeschreven manier wordt aangeleverd kunnen wij uiteraard uiterst snel en efficiënt uw boekhouding doen. Hierdoor kunnen wij u ook sneller op de hoogte brengen van uw actuele situatie en eventuele adviezen geven om resultaten te verbeteren.

Hoeveel kost mij dit?

Dit hangt helemaal af van de keuze die u maakt om uw administratie zelf te doen of uit te besteden. Ook andere factoren zoals het aantal verwachte boekingen en de manier van aanleveren speelt een rol bij de bepaling van de prijs. Een overzicht van de tarieven vind u op onze website.

Administratiekantoor Flanderijn is geen registeraccountant die u als ZZP-er of kleine Eenmanszaak een fors uur bedrag zal berekenen. Wat wij wel kunnen bieden is kwaliteit tegen een redelijk bedrag. Onze prijsstructuur is duidelijk en transparant. Er wordt gewerkt met vaste tarieven die vooraf worden bepaald. U heeft dus nooit te maken met onverwachte extra facturen.

Wat u voor deze vaste prijzen mag verwachten staat omschreven op de tarievenpagina.