Belastingaangiftes

Belastingaangiftes

Voor de ondernemer

Als ondernemer heeft u elk jaar opnieuw te maken met belastingaangiftes. Het resultaat wat u heeft behaald met uw onderneming zal in een aangifte Inkomstenbelasting of aangifte Vennootschapsbelasting moeten worden aangegeven. Daarnaast zult u per maand, kwartaal of per jaar aangifte moeten doen van de Omzetbelasting. Het juist toepassen van fiscale regels heeft twee grote voordelen: U hoeft zich geen zorgen te maken over naheffingen of boetes van de Belastingdienst én u kunt aanzienlijke voordelen behalen. Wanneer u zelf dus niet volledig op de hoogte bent van alle spelregels is het verstandig om dit uit te besteden. Wij verzorgen de aangiftes graag voor u zodat u gerust kan slapen en zo min mogelijk belasting betaald.

Aangifte Inkomstenbelasting

Als ZZP-er, Eenmanszaak of VOF heeft u bij de aangifte Inkomstenbelasting te maken met veel verschillende fiscale regelingen. Denk hierbij aan termen als Ondernemersaftrek en Investeringsaftrek. Als u deze regels niet kent loopt u het risico onnodig veel belasting te betalen.

Wij zorgen er graag voor dat uw aangifte compleet en professioneel wordt ingevuld. Zowel voor u als voor uw eventuele partner. Daarnaast toetsen wij ook voor u of u in aanmerking komt voor bepaalde toeslagen, zoals Huurtoeslag, Zorgtoeslag, Kinderopvangtoeslag of Kindgebonden Budget.

Aangifte Vennootschapsbelasting

Wanneer de onderneming vanuit een BV of coöperatie wordt gedreven krijgt u te maken met de aangifte Vennootschapsbelasting. Aangezien het hier om de rechtspersoon gaat heeft u te maken met andere spelregels dan bij de Inkomstenbelasting. Fiscale faciliteiten als de Zelfstandigenaftrek en Startersaftrek zijn hier dan ook niet van toepassing. Wel zijn er allerlei andere mogelijkheden om de winst te verminderen. Hierbij kunt u denken aan Deelnemingsvrijstelling, fiscale eenheden en aanmerkelijk belang. Of u kunt in de BV een pensioen opbouwen.

Wij willen u hierbij graag terzijde staan.

Aangifte Omzetbelasting

Elke ondernemer heeft in meerdere mate te maken met de Omzetbelasting. De meeste diensten zijn belast met het hoge tarief van 21% of het lage tarief van 6%. Het zou echter ook kunnen zijn dat u vrijgestelde prestaties levert.

Welke situatie ook van toepassing is op u, er kunnen veel vragen ontstaan op het gebied van de BTW. Welke invloed heeft het verleggen van de BTW bijvoorbeeld op de Kleine Ondernemersregeling? Valt u onder het kasstelsel of het factuurstelsel en wat zijn de verschillen? Hoeveel moet ik berekenen over het privégebruik van mijn auto?

In veel gevallen is het dus verstandig om deze aangifte uit te besteden zodat de regels van de Omzetbelasting goed uitgevoerd worden. Daarnaast dient u de aangifte tijdig te verrichten. Wanneer u 1x te laat bent krijgt u nog een waarschuwing, maar bij de 2e keer krijgt u al gelijk een boete. Wij zorgen ervoor dat uw aangifte op tijd wordt betaald.